Større tekst
Mindre tekst
 

Adgangskortet

Besøg hjemmesiden og få mere viden om hvilke muligheder du har efter en afsluttet ungdomsuddannelse.

Adgangskortet - videreuddannelsesmuligheder

Kemi A - Biologi B - Matematik A

Kemi-Biologi studieretning

I denne naturvidenskabelige studieretning kombinerer du Kemi, Biologi og Matematik. Med denne studieretning får du en naturlig indgang til problemstillinger inden for fx medicin, men også til forskellige miljøproblemstillinger.

Nedenfor kan du se hvilke blokke denne studieretning udfylder og ved at klikke over på siden om STX-FAGENE kan du læse om fagene og du kan se en oversigt over betydningen af valgblokkene.

Fag i studieretningen

Kemi A Evt. ekstra Matematik A
Kemi B Biologi B Matematik B
Kemi C Biologi C Valgfag C*

Kunstnerisk fag: musik eller billedkunst

2.fremmedsprog: Tysk/Fransk/Spansk

*Hvis du har Fransk eller Spansk er denne blok allerede optaget og du har 5 A-fag - du kan dog bytte Fransk/Spansk ud med Fysik B i 3.g

Hvad kvalificerer denne studieretning til?

Denne studieretning kvalificerer generelt til alle videregående studier. Der kan være længerevarende studier der har særlige krav til enkelte fag som du skal være opmærksom på - for netop denne studieretning kunne det måske gælde at sproglige studier krævede nogle særlige tilvalg.

Generelt har de længere uddannelser inden for naturvidenskab, herunder medicin et krav om Matematik A, Fysik B og Kemi B. Nedenfor kan du se hvor tæt du er på disse niveauer via studieretningen og valgfag.

Af disse niveauer Matematik A Fysik B Kemi B
kan du nå alle via valgfag Matematik A Fysik B Kemi A
Forudsat tysk eller at du bruger den ekstra blok