Større tekst
Mindre tekst
 

Adgangskortet

Besøg hjemmesiden og få mere viden om hvilke muligheder du har efter en afsluttet ungdomsuddannelse.

Adgangskortet - videreuddannelsesmuligheder

Fysik A - Matematik A - Kemi B

Fysik-Matematik studieretning

I denne naturvidenskabelige studieretning kombinerer du Fysik, Matematik og Kemi. Med denne studieretning får du en naturlig indgang til problemstillinger inden for energi, universets opbygning og meget andet. I undervisningen bruger vi evt. det professionelle computerprogram Maple, som skolen så stiller gratis til rådighed. Det har betydning for evt. anskaffelse af lommeregner så du skal ikke fare ud og investere på forhånd.

Nedenfor kan du se hvilke blokke denne studieretning udfylder og ved at klikke over på siden om STX-FAGENE kan du læse om fagene og du kan se en oversigt over betydningen af valgblokkene.

Fag i studieretningen

Fysik A Evt. ekstra Matematik A
Fysik B Kemi B Matematik B
Naturgeografi C Kemi C Valgfag C

Kunstnerisk fag: musik eller billedkunst

2.fremmedsprog: Tysk/Fransk/Spansk

 

Hvad kvalificerer denne studieretning til?

Denne studieretning kvalificerer generelt til alle videregående studier. Der kan være længerevarende studier der har særlige krav til enkelte fag som du skal være opmærksom på - for netop denne studieretning kunne det måske gælde at sproglige studier krævede nogle særlige tilvalg.

Generelt har de længere uddannelser inden for naturvidenskab, herunder medicin et krav om Matematik A, Fysik B og Kemi B. Nedenfor kan du se hvor tæt du er på disse niveauer via studieretningen og valgfag.

Af disse niveauer Matematik A Fysik B Kemi B
har du via studieretningen alle Matematik A Fysik A Kemi B