Poetry Slam

– det er litteratur,
- det er stand-up,
- det er poesi,
- det er underholdning på højt niveau!

Presseomtale:
Elefantenorgie
Ordets magt

22 tyskelever fra HaKa slap deres indre poet løs og lærte helt nye sider af sig selv og deres kammerater at kende. Torsdag, d. 17. og fredag d. 18. november 2011 drog Nathalie, Alexander, Anneken,  Kira, Julie S. og Penille  fra 11-g-ty 3 og Emil, Hans, Mads, Jonas, Jens, Thomas, Jannie, Karen I. , Mette N., Christina, Anne-Christine, Helene , Mai, Laura, Frederikke og Katrine A. fra 11-g-ty5 samt deres tysklærer Katrin til Aabenraa, for at møde nogle af de bedste danske og tyske slammere (bl.a. Peter Dyreborg - www.peterdyreborg.dk/). og for at deltage i en Poetry Slam-workshop i blandede grupper med elever fra 3 andre gymnasier nord og syd for grænsen: Mærsk Gymnasiet i Slesvig, Käte-Lassen-Schule i Flensborg og det Tyske Gymnasium i Aabenraa.

Eleverne oplevede de professionelle slammere i fuld vigør og lærte under deres ledelse selv at skrive danske og tyske Poetry-Slam-tekster samt performe dem på scenen. Det var 2 dages intens beskæftigelse med litteratur, sprogkompetence, tekstteknikker og præsentation af de skrevne tekster på scenen.

Aabenraa-workshoppen frembragte mange guldkorn og – hvem ved – nyudklækkede Poetry-Slammere.  Selv de professionelle slammere var  tydeligvis overraskede og rørte over så dygtige præstationer fra elevernes side.

Efter to dage i Aabenraa blev eleverne kørt til Flensborg, hvor workshoppen fredag aften kulminerede i et fedt, offentligt  afslutningsshow på  in-stedet ”Kühlhaus”, hvor både elever og  professionelle slammede om kap om publikums gunst. Aftenens vinder i et udsolgt arrangement blev Frank Langmaack med et brag af en dansk Poetry-Slam-performance.