Større tekst
Mindre tekst
 

Billederne her er fra forberedelserne til teaterkoncerten 'Verden fra mit vindue', som blev opført slutningen af november 2010.

Dionysos’ lærlinge – En frivillig teatergruppe på Haderslev Katedralskole

På Haderslev Katedralskole blev der i 2009 oprettet en frivillig teatergruppe i håb om at samle teaterglade mennesker. Målet var at udfordre hinanden og sig selv i skuespillets svære kunst og på samme tid udvikle sig personligt og lære en masse nye ting.
Gruppen mødes torsdag eftermiddag efter skole i Katedralskolens spejlsal, og arbejder med drama på alle mulige måder. Der er ingen bestemt leder, grundet at alle skal kunne komme med lege, udfordringer og stykker som holdet skal udføre og lære af. Det kan være lige fra skrevne, kendte stykker hvor opgaven består i at fremføre en tekst og lære, hvordan man spiller med andre på en scene, og til improviserede lege, der kan udmunde både i pjat og alvor.
På den måde får man udviklet sine skuespils talenter og samtidig kan man bruge den personlige erfaring man får, i sin hverdag.
Dionysos’ lærlinge er en frivillig gruppe der er uafhængig af læreres tilstedeværelse eller professionelle undervisning og heller ikke er oprettet til skolens fordel. Det er et initiativ elever selv har taget og fået udført her i livet.