1006 elever i september 2016

116HF
836STX

Skolens historie

Fem forskellige bygninger har huset Haderslev Katedralskole - de tre kan endnu ses.

Latinskolen ved Domkirken er den tredje skolebygning der har huset vor skole. Den er opført samme sted som de to første og siden nedbrændte skoler. På bagsiden af bygningen, der i dag er kirkekontor, vidner en mindeplade om at latinskolen havde til huse her i årene 1567 til 1854.

I 1854 flyttede skolen til Gåskærgade hvor den havde til huse frem til 1967 - skolens 400 års fødselsdag. I den periode var den dansk, tysk og så dansk igen. Det nuværende navn stammer fra 1920. Bygningen bruges i dag som en del af Haderslev Rådhus. Teknisk forvaltning har hjemme i den gamle hovedbygning, mens skoletandplejen har hjemme i den røde tilbygning

Den nuværende bygning er fra 1967. Den fik hurtigt en tilbygning (den såkaldte sprogfløj) og siden er det kun en ændring ved administrationsdelen (som ses på billedet) der har været udført.